GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Ventilatiekanaal reinigen Gelderland

Wij reinigen uw ventilatiekanaal!

Ventilatiekanaal reinigen Gelderland

Ventilatiekanaal reinigen Gelderland? Het reinigen van ventilatiekanalen is belangrijk om te voorkomen dat stof, vuil en bacteriën zich opstapelen en verspreiden in uw huis. Om veilig gebruik te kunnen maken van uw ventilatiesysteem adviseren wij om de kanalen eens in de 4 jaar te laten reinigen.

Ventilatiekanalen kunnen zowel vuile als schone lucht transporteren. Het is daarom van belang dat de kanalen schoon zijn zodat de vuile lucht goed afgevoerd wordt en de schone lucht ook echt schoon is.

Bent u op zoek naar een bedrijf om uw ventilatiekanaal te reinigen? Maak dan snel een afspraak met Schoorsteenveger Gelderland op 085 019 57 51. Wij komen graag uw ventilatiekanaal reinigen Gelderland!

Luchtkanalen reinigen

Wilt u uw luchtkanalen laten reinigen? Een vervuild luchtkanaal kan zorgen voor verschillende gezondheidsklachten waaronder: een droge keel, een snotneus, veelvoudig hoesten, allergische reacties, slaapproblemen of zelfs longaandoeningen.

De zuurstof van een schoon ventilatiesysteem is veel gezonder dan dat van een vervuild systeem waar stof, bacteriën en schimmels zich ophopen in de ventilatiekanalen. Met een reiniging kunt u de vermenigvuldiging en verspreiding van bacteriën en schimmels voorkomen.

De luchtdoorstroom verloopt een stuk beter bij een schoon ventilatiesysteem. Hierdoor wordt de lucht beter afgevoerd en aangevoerd. Daarnaast hoeft het systeem minder hard te werken. Hierdoor is er minder energie nodig en dalen de energiekosten.

Wilt u onze hulp inschakelen voor het reinigen van uw luchtkanalen? Maak dan een afspraak via 085 019 57 51.

Reinigen luchtkanalen

Het is belangrijk om regelmatig een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Zo kunt u uw ventilatiesysteem en de bijbehorende luchtkanalen in optimale staat houden. Het reinigen van de luchtkanalen gaat als volgt in zijn werk:

Eerst wordt het ventilatiesysteem geïnspecteerd door te kijken naar de staat van de kanalen. Vervolgens maken we al het vuil los van de wanden met een roterende borstel. Het vuil wordt weggezogen met een krachtig afzuigapparaat.

Na het schoonmaken van de kanalen worden de ventielen en roosters (die reeds schoongemaakt zijn) weer teruggeplaatst op de oude plek. Vervolgens stellen wij het ventilatiesysteem af zodat het weer perfect werkt.

Wilt u onze hulp inschakelen voor het reinigen van uw luchtkanalen? Maak dan snel een afspraak op 085 019 57 51. Wij helpen u graag!

Reinigen ventilatiekanalen

Om zelf ventilatiekanalen te reinigen is het belangrijk om voorzichtig te zijn en goed op te letten. Ook adviseren wij u om een stofkap te dragen om de inademing van stof, bacteriën en ander vuil te voorkomen. Onder het kopje ‘zelf ventilatie schoonmaken’ hebben wij een methode beschreven die u kunt gebruiken voor het reinigen van de ventilatiekanalen.

Laat u uw ventilatiekanaal liever reinigen door Schoorsteenveger Gelderland? Maak dan snel een afspraak bij Schoorsteenveger Gelderland op 085 019 57 51.

Zelf ventilatie schoonmaken

Een ventilatiesysteem bestaat uit meerdere onderdelen: de ventilatie-unit/ventilatie-box, de afzuigpunten- en ventielen, en de ventilatiekanalen. De ventilatie-unit is de kast met de ventilator. De afzuigpunten- en ventielen zuigen de vuile lucht uit huis en de kanalen zijn de luchtleidingen waar de lucht door getransporteerd wordt.

Om te beginnen zet u het mechanisch ventilatiesysteem uit. Het is aan te raden om het apparaat ook van de netstroom te halen. Vervolgens kunt u de deksel van de ventilatiebox openen. Verwijder al het stof en vuil met een stofzuiger en maak de box schoon met een vochtige doek.

Daarna worden de afzuigpunten- en ventielen schoongemaakt. De ventielen zijn eenvoudig uit de behuizing te draaien. Let hierbij wel op dat de ventielen na het schoonmaken weer precies hetzelfde teruggedraaid moeten worden. Het is daarom aan te raden om de afstelling van de ventielen te markeren met een stift.

Haal, indien mogelijk, de kap van het ventilatierooster en maak de kap en het rooster schoon met de stofzuiger en een vochtige doek. Bevestig de kap weer vast aan de het rooster en maak vervolgens de luchtkanalen schoon met de stofzuiger. Wees hierbij wel voorzichtig zodat u niet vast komt te zitten.

Als u alle stappen doorlopen heeft moet uw ventilatiesysteem nu weer schoon zijn. Indien alles goed droog is kunt u het systeem weer aanzetten en controleren of alles goed werkt.

Wilt u uw ventilatiesysteem liever laten schoonmaken door een vakman? Of maakt uw systeem nu ineens meer geluid dan hij eerder deed? Neem dan contact op via 085 019 57 51.

Ventilatie reinigen

Om het ventilatiesysteem naar behoren te laten werken is het belangrijk dat het hele systeem wordt schoongemaakt. Dit wil zeggen dat naast de kanalen, ook de ventilatoren en eventueel ook de WTW-unit grondig gereinigd moeten worden.

Enkel de ventilatiekanalen reinigen is meestal niet voldoende. Daarom gaat een reiniging van de kanalen vaak gepaard met het schoonmaken van de ventilatiebox, de afzuigpunten- en ventielen, en de WTW-unit.

Indien u een WTF-unit heeft is het belangrijk de luchtfilters elk half jaar te reinigen of te vervangen. Dit is vooral van belang voor mensen met allergieën (denk aan hooikoorts, astma, bronchitis). Om te zorgen voor een goede luchtkwaliteit in huis is het belangrijk dat de filters regelmatig gecontroleerd worden op vervuiling.

Filters kunnen één keer gereinigd worden, de volgende keer moeten de filters vervangen worden. Afhankelijk van de mate van vervuiling moeten de filters minimaal 1x per jaar vervangen worden.

Wilt u onze hulp inschakelen voor het reinigen van het ventilatiesysteem of het vervangen de filters van de WTW-unit? Neem dan snel contact op met Schoorsteenveger Gelderland op 085 019 57 51.

Ventilator reinigen

In de badkamer is het vaak vochtig. Om te voorkomen dat er schimmels ontstaan en zich vermenigvuldigen is het belangrijk dat er goed gelucht wordt. Daarom is het van belang om het ventilatiesysteem periodiek te laten reinigen.

De monteurs van Schoorsteenveger Gelderland adviseren om alle ventilatoren, afzuigventielen, de ventilatie-unit en andere onderdelen altijd op hetzelfde moment te reinigen. Zo bent u ervan verzekerd dat het systeem naar behoren werkt en krijgt u geen last van schimmels of gezondheidsklachten.

Bent u op zoek naar een monteur met ervaring? Maak dan snel een afspraak met Schoorsteenveger Gelderland 085 019 57 51.

Ventilator schoonmaken

De ventilator schoonmaken is erg belangrijk in ruimtes zoals de wc en de badkamer. In dergelijke ruimtes is het namelijk van belang dat de lucht goed afgevoerd wordt. Dit omdat het op het toilet soms een beetje kan stinken en in de badkamer is het vaak vochtig.

Het is niet voldoende om alleen een doekje over de voorkant van de ventilator te halen. Om een ventilator goed te reinigen is het nodig om de ventilator los te halen uit het plafond of de muur. Daarvoor moet de stroom er wel eerst af.

Het is bij ventilatoren van belang om voorzichtig te werk te gaan. Ventilatoren zijn in de fabriek erg nauwkeurig afgesteld. De kans bestaat dat het ventilatiesysteem niet meer goed werkt wanneer u de ventilator beschadigd of de afstelling aanpast.

De ventilator kunt u schoonmaken met een vochtige doek. Vastgeplakt vuil kunt u voorzichtig losmaken met een platte schroevendraaier. Plaats de schone ventilator weer voorzichtig in de behuizing.

Wilt u een ervaren monteur inschakelen voor het schoonmaken van uw ventilator? Neem dan gerust contact op voor een afspraak met Schoorsteenveger Gelderland via 085 019 57 51.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Gelderland? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Gelderland.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Gelderland.

Werkwijze Schoorsteenveger Gelderland

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Gelderland via 085 019 57 51. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Gelderland op 085 019 57 51.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Gelderland via 085 019 57 51.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Gelderland via 085 019 57 51.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Gelderland

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Gelderland heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Gelderland

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Gelderland

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Gelderland nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Gelderland

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Gelderland mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Gelderland

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button